Seminţele de cânepă reprezintă baza unui
regim alimentar sănătos şi sunt unele dintre cele mai hrănitoare
alimente. Au un gust plăcut, asta dacă vă place să consumaţi seminţe de floarea-soarelui sau seminţe de pin.
Ce conţin seminţele de cânepă
În comparaţie cu seminţele de in, dovleac, susan sau soia, seminţele de cânepă au o valoare nutriţională mult mai apreciată.
Conţin:
În comparaţie cu seminţele de in, dovleac, susan sau soia, seminţele de cânepă au o valoare nutriţională mult mai apreciată.
Conţin:
>acizi graşi esenţiali (omega 6 şi 3), importanţi pentru curăţarea
vaselor de sânge. În plus, aceşti acizi previn apariţia bolilor
cardiovasculare
- proteine
- vitamine
- minerale (calciu, magneziu, fier şi potasiu)
- enzime
- fibre
- antioxidanţi (vitamina E)
- fitonutrienti
Beneficii pentru minte şi corp
Seminţele de cânepă:
- combat stresul
- au un indice glicemic scăzut şi tocmai de aceea sunt indicate persoanelor care suferă de diabet
- sunt indicate gravidelor întrucât acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului
- dacă vreţi să deveniţi vegetarieni, atunci semințele de cânepă vin în ajutorul vostru. Ele suplinesc aportul de proteine pe care îl aduce consumul de carne.
- îmbunătăţesc tranzitul intestinal
- reduc nivelul de colesterol
- întăresc sistemul imunitar
Şi încă ceva foarte important: cânepa are singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei.
Cum se consumă
Vă recomand să consumaţi seminţele de
cânepă la micul dejun sau la serviciu în pauza de masă, atunci când
simţiţi nevoia să ciuguliţi ceva mai consistent. Sunt excelente de
adăugat în forma lor clasică, dar şi tip pastă în salatele de fructe sau
legume.
Obișnuiți să consumați semințe? Vă place gustul lor?
preluat: Bioaddict.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu