Semneaza Petitia Pentru Legalizarea Marijuanei Medicinale

Translate

vineri, 6 mai 2011

Un baietel cu cancer salvat de tatal sau cu marijuana




Un tata disperat, al carui fiu avea o tumoare pe creier care ii punea viata in pericol, a dezvaluit ca i-a dat, in secret, marijuana medicala pentru a-i usura durerea.

In mod miraculos, baietelul si-a revenit complet. Cash Hyde era un copil perfect sanatos cand s-a nascut in iunie 2008, dar a cazut bolnav cu putin inainte de a doua lui aniversare, scrie dailymail.co.uk.

La inceput, doctorii l-au diagnosticat gresit, apoi parintii lui, Mike si Kalli, din Missoula, Montana, au primit teribila veste ca fiul lor are o tumoare canceroasa pe creier. Micutul a facut chimioterapie pentru a opri evolutia tumorii, tratament care a avut consecinte dramatice – o infectie a sangelui, convulsii si lesinuri.

Doctorii ii anuntasera pe parinti sa fie pregatiti ca fiul lor sa moara, din cauza ca starea lui se tot inrautatea. In acele momente de rascruce, tatal micutului Cash a luat, fara sa stie, o decizie care avea sa-i salveze viata copilului: pentru ca nu mai putea sa stea cu mainile in san si sa il priveasca neputincios cum zace pe patul de spital, tatal lui a inceput sa-i administreze marijuana medicala pentru a-i ameliora durerile.

Doctorii nici n-au vrut sa auda de ideea lui Mike, care, in ciuda raspunsului lor, a inceput sa-i dea copilului marijuana medicala prin tubul prin care se hranea, pe ascuns. A observat ca fiul lui a inceput sa se simta mai bine la scurt timp dupa inceperea tratamentului.

“De 40 de zile nu mai mancase nimic – il hraneau prin tub – si a fost incredibil sa-l vad cum mananca o bucatica de branza. Asta arata ca vrea sa traiasca!”, a declarat tatal lui.

Acum, micutul Cash a fost declarat vindecat de cancer, este acasa si se joaca cu fratele lui mai mare, Colty. Tatal lui e convins ca marijuana l-a ajutat sa treaca mai bine peste chimioterapie.

Marijuana medicala este legala in unele state din America, inclusiv in Montana, dar folosirea ei in cazul copiilor este foarte rara. “Este ceva controversat si este destul de infricosator. Dar nimic nu e mai infricosator decat gandul ca-ti poti pierde copilul!”, a mai spus tatal lui Cash.



sursa:PROtv.ro