Semneaza Petitia Pentru Legalizarea Marijuanei Medicinale

Translate

vineri, 31 mai 2013

Canepa - planta cu 1000 de intrebuintari

Canepa este printre primele plante care a fost procesata si folosita de oameni, in urma cu peste 12.000 de ani. 
Canepa este o varietate a cannabis-ului care este crescuta in special pentru fibre si seminte. Este una dintre plantele cu ritmul de crestere cel mai rapid din lume, in fiecare an obtinandu-se circa 20 de tone de produs uscat pe hectar. In plus, canepa este complet ecologica. 
Creste foarte dens, pe numeroase tipuri de sol si este rezistenta prin natura ei la majoritatea daunatorilor, deci in cultivarea sa nu sunt necesare pesticidele si ierbicidele.

Canepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se arunca, totul e valorificat. Ea ne poate oferi multe din materiile prime care sunt necesare functionarii societatii noastre. Printre ele se numara: alimente, haine, cosmetice,materiale de constructii, materiale plastice, hartie si lista poate continua. Toate derivatele din canepa sunt biodegradabile!

Printre numeroasele caracteristici ale fibrei de canepa se numara duritatea si durabilitatea ei superioara si rezistenta uimitoare la putrezire. In forma compozita canepa este de 2 ori mai puternica decat lemnul. 

Pe hectar de canepa se poate produce de 4 ori mai multa hartie decat pe un hectar de padure iar hartia rezultata este mai rezistenta si se poate recicla de mai multe ori decat cea obtinuta din lemn. Ca material textil este de 4 ori mai rezistenta si totodata mai catifelata ca bumbacul.

Plasticul rezultat din canepa este de cateva ori mai rezistent decat cel obtinut din compusi petrochimici, totodata fiind biodegradabil. Spre exemplu, in SUA peste 50% din cantitatea de combustibili fosili importata este utilizata in productia de mase plastice.

Orientandu-ne atentia spre canepa, promovand si cumparand produse din canepa, vom reduce foarte mult consumul de combustibili fosili, suprafata de paduri defrisate si in acealsi timp vom reduce gazele cu efect de sera responsabile pentru incalzirea globala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu