Semneaza Petitia Pentru Legalizarea Marijuanei Medicinale

Translate

miercuri, 5 iunie 2013

Biscuiti cu seminte si faina de canepa

V-am spus saptamana trecuta ca am descoperit de curand produsele Canah, pe baza de canepa si ca au fost atat de draguti incat sa imi trimita cateva produse pentru a le incerca in umila mea bucatarie. Poate stiti deja ca eu obisnuiesc sa ii fac lui Luca biscuiti in casa, pe care ii pun in borcane inchise ermetic si ii dau pe post de gustare intre mese, ca sa nu apelez pe cat se poate la clasicii pufuleti.
Asa ca, am profitat de ingredientele Canah pentru o reteta rapida de biscuiti, in care am pus o cana buna de seminte decorticate de canepa si am inlocuit faina alba cu faina de canepa, care nu doar ca a facut biscuitii mult mai sanatosi, ci le-a dat si o culoare interesanta. Sa trecem la reteta, deci, dar nu uitati ca puteti gasi produsele pe baza de canepa in magazinele bio sau naturiste sau bineinteles, le puteti comanda la preturi mai accesibile direct de pe site-ul Canah.
Ingrediente (pentru masurarea lor folositi o cana de 250 de ml sau cani speciale pentru masurat):
- o cana de seminte decorticate de canepa
- 2/3 cana de faina de canepa
- 100 gr zahar brun
- 2 galbenusuri mari
- 2 linguri unt moale (nu topit, doar moale, 2 linguri fiind cca 30gr)
- o lingurita otet
- o lingurita praf de copt
- o lingurita extract de vanilie
- o lingurita scortisoara
- o lingurita nucsoara prospat macinata
- un varf de cutit de sare

Cam asa arata semintele decorticate de canepa, asemanatoare oarecum cu susanul la aspect si parca si la gust. Mamei insa i s-a parut ca seamana cu samburii de pin la gust si de aici si idea de reteta pentru saptamana viitoare, cand o sa fac un pesto cu seminte decorticate de canepa.

Am masurat apoi si faina, care e de un verde foarte placut si mai grunjoasa decat faina alba clasica.

Am mixat untul moale cu zaharul brun, pana cand s-au omogenizat bine si au devenit o spuma.

Peste spuma de unt am pus galbenusurile si am mai mixat putin.

Apoi am adaugat faina de canepa, semintele, praful de copt, sarea, condimentele, otetul si vanilia. Am mixat bine de tot, 2-3 minute, la viteza medie.

Incincem cuptorul la 200 de grade (asta ar fi bines a facem de la inceput daca nu avem cuptor electric care se incalzeste rapid) si punem hartia de copt pe o tava mare (eu am folosit tava aragazului). Modelam mingiute din compozitia pentru biscuiti, putin mai mar decat o cireasa. Le punem in tava, cu cel putin 3-4 cm intre ele, pentru ca se latesc la copt.

Coacem biscuitii 5 minute sau pana cand sunt usor rumeniti pe margini, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceaca de tot.

Puteti sa ii serviti asa simpli, va asigur ca sunt deliciosi langa un pahar de lapte la micul dejun sau ca si gustari in timpul zilei, sau puteti sa le faceti o glazura din 50gr de ciocolata alba si 2-3 linguri de lapte. Asa i-am servit noi, cu glazura, peste care am presarat si cateva seminte de canepa. Sa ne fie de bine, ca tare buni au fost!


Preluat: teo's kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu