Semneaza Petitia Pentru Legalizarea Marijuanei Medicinale

Translate

miercuri, 5 iunie 2013

Uleiul de cânepă presat la rece – efecte benefice în diabetul de tip II

Nivelul trigliceridelor la pacienţii testaţi de dr. Vereşiu s-a înjumătăţit
Un conferenţiar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca a testat, la cererea unei firme, efectul uleiului de cânepă presat le rece în diabetul de tip II şi a ajuns la concluzii îmbucurătoare. Ioan Vereşiu, care lucrează la Centrul Clinic de Diabet şi precizează faptul că nu este nu fan al medicinei complementare şi alternative, a testat uleiul pe zece pacienţi, timp de 12 săptămâni, urmărind dislipidemiile - creşteri de colesterol, trigliceride (lipide simple care intră în compoziţia grăsimilor şi au rol energetic, al căror nivel crescut măreşte riscul pentru sclerozarea arterelor – n.red.).
„Le-am propus un protocol prin care am testat efectul asupra trigliceridelor, fiind vorba despre pacienţi la care tratamentul obişnuit nu ducea la atingerea obiectivelor”, ne-a spus dr. Vereşiu. Medicul a subliniat că nu a înlocuit tratamentul clasic şi că nu recomandă asta nimănui, dimpotrivă. După şase săptămâni de tratament cu ulei de cânepă presat la rece, bolnavii au făcut o pauză de şase săptămâni, urmând alte şase de tratament. „Se pare că este şi durabil. Poate m-aş fi bucurat ca valorile să crească, pentru că aş fi demonstrat un efect direct. Dar valorile au scăzut şi s-au păstrat”, a adăugat conferenţiarul.
De ce este atât de bună cânepa din soiul Sativa? Ne explică tot medicul: „Acest ulei are ca şi caracteristică faptul că are o foarte bună proporţie între acizii graşi esenţiali. Omega 6 şi Omega 3 sunt cele două mari familii de acizi graşi esenţiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Uleiul de cânepă are un raport bun şi are mult mai multe efecte decât cele asupra lipidelor - se pare că are efect în imunologie, îmbătrânire, boli de piele, tot felul de deficite, nu numai în protecţia cardiovasculară”.
De reţinut că, după tratament, nivelul trigliceridelor a scăzut la jumătate, dar au fost observate şi alte efecte colaterale: colesterolul a scăzut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut şi au scăzut şi glicemiile.


preluat: gandul

Un comentariu:

  1. Seminte Cannabis autoflower, feminizate, ulei cbd romania sigilate, http://www.cannaseeds.ro .
    Aducem si pe comanda speciala, import direct din OLANDA !

    RăspundețiȘtergere