Semneaza Petitia Pentru Legalizarea Marijuanei Medicinale

Translate

miercuri, 5 iunie 2013

Uleiul de cânepă presat la rece – efecte benefice în diabetul de tip II

Nivelul trigliceridelor la pacienţii testaţi de dr. Vereşiu s-a înjumătăţit
Un conferenţiar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca a testat, la cererea unei firme, efectul uleiului de cânepă presat le rece în diabetul de tip II şi a ajuns la concluzii îmbucurătoare. Ioan Vereşiu, care lucrează la Centrul Clinic de Diabet şi precizează faptul că nu este nu fan al medicinei complementare şi alternative, a testat uleiul pe zece pacienţi, timp de 12 săptămâni, urmărind dislipidemiile - creşteri de colesterol, trigliceride (lipide simple care intră în compoziţia grăsimilor şi au rol energetic, al căror nivel crescut măreşte riscul pentru sclerozarea arterelor – n.red.).
„Le-am propus un protocol prin care am testat efectul asupra trigliceridelor, fiind vorba despre pacienţi la care tratamentul obişnuit nu ducea la atingerea obiectivelor”, ne-a spus dr. Vereşiu. Medicul a subliniat că nu a înlocuit tratamentul clasic şi că nu recomandă asta nimănui, dimpotrivă. După şase săptămâni de tratament cu ulei de cânepă presat la rece, bolnavii au făcut o pauză de şase săptămâni, urmând alte şase de tratament. „Se pare că este şi durabil. Poate m-aş fi bucurat ca valorile să crească, pentru că aş fi demonstrat un efect direct. Dar valorile au scăzut şi s-au păstrat”, a adăugat conferenţiarul.
De ce este atât de bună cânepa din soiul Sativa? Ne explică tot medicul: „Acest ulei are ca şi caracteristică faptul că are o foarte bună proporţie între acizii graşi esenţiali. Omega 6 şi Omega 3 sunt cele două mari familii de acizi graşi esenţiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Uleiul de cânepă are un raport bun şi are mult mai multe efecte decât cele asupra lipidelor - se pare că are efect în imunologie, îmbătrânire, boli de piele, tot felul de deficite, nu numai în protecţia cardiovasculară”.
De reţinut că, după tratament, nivelul trigliceridelor a scăzut la jumătate, dar au fost observate şi alte efecte colaterale: colesterolul a scăzut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut şi au scăzut şi glicemiile.


preluat: gandul

Biscuiti cu seminte si faina de canepa

V-am spus saptamana trecuta ca am descoperit de curand produsele Canah, pe baza de canepa si ca au fost atat de draguti incat sa imi trimita cateva produse pentru a le incerca in umila mea bucatarie. Poate stiti deja ca eu obisnuiesc sa ii fac lui Luca biscuiti in casa, pe care ii pun in borcane inchise ermetic si ii dau pe post de gustare intre mese, ca sa nu apelez pe cat se poate la clasicii pufuleti.
Asa ca, am profitat de ingredientele Canah pentru o reteta rapida de biscuiti, in care am pus o cana buna de seminte decorticate de canepa si am inlocuit faina alba cu faina de canepa, care nu doar ca a facut biscuitii mult mai sanatosi, ci le-a dat si o culoare interesanta. Sa trecem la reteta, deci, dar nu uitati ca puteti gasi produsele pe baza de canepa in magazinele bio sau naturiste sau bineinteles, le puteti comanda la preturi mai accesibile direct de pe site-ul Canah.
Ingrediente (pentru masurarea lor folositi o cana de 250 de ml sau cani speciale pentru masurat):
- o cana de seminte decorticate de canepa
- 2/3 cana de faina de canepa
- 100 gr zahar brun
- 2 galbenusuri mari
- 2 linguri unt moale (nu topit, doar moale, 2 linguri fiind cca 30gr)
- o lingurita otet
- o lingurita praf de copt
- o lingurita extract de vanilie
- o lingurita scortisoara
- o lingurita nucsoara prospat macinata
- un varf de cutit de sare

Cam asa arata semintele decorticate de canepa, asemanatoare oarecum cu susanul la aspect si parca si la gust. Mamei insa i s-a parut ca seamana cu samburii de pin la gust si de aici si idea de reteta pentru saptamana viitoare, cand o sa fac un pesto cu seminte decorticate de canepa.

Am masurat apoi si faina, care e de un verde foarte placut si mai grunjoasa decat faina alba clasica.

Am mixat untul moale cu zaharul brun, pana cand s-au omogenizat bine si au devenit o spuma.

Peste spuma de unt am pus galbenusurile si am mai mixat putin.

Apoi am adaugat faina de canepa, semintele, praful de copt, sarea, condimentele, otetul si vanilia. Am mixat bine de tot, 2-3 minute, la viteza medie.

Incincem cuptorul la 200 de grade (asta ar fi bines a facem de la inceput daca nu avem cuptor electric care se incalzeste rapid) si punem hartia de copt pe o tava mare (eu am folosit tava aragazului). Modelam mingiute din compozitia pentru biscuiti, putin mai mar decat o cireasa. Le punem in tava, cu cel putin 3-4 cm intre ele, pentru ca se latesc la copt.

Coacem biscuitii 5 minute sau pana cand sunt usor rumeniti pe margini, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceaca de tot.

Puteti sa ii serviti asa simpli, va asigur ca sunt deliciosi langa un pahar de lapte la micul dejun sau ca si gustari in timpul zilei, sau puteti sa le faceti o glazura din 50gr de ciocolata alba si 2-3 linguri de lapte. Asa i-am servit noi, cu glazura, peste care am presarat si cateva seminte de canepa. Sa ne fie de bine, ca tare buni au fost!


Preluat: teo's kitchen

Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formă

Seminţele de cânepă reprezintă baza unui regim alimentar sănătos şi sunt unele dintre cele mai hrănitoare alimente. Au un gust plăcut, asta dacă vă place să consumaţi seminţe de floarea-soarelui sau seminţe de pin.
Ce conţin seminţele de cânepă
În comparaţie cu seminţele de in, dovleac, susan sau soia, seminţele de cânepă au o valoare nutriţională mult mai apreciată.
Conţin:
      >acizi graşi esenţiali (omega 6 şi 3), importanţi pentru curăţarea vaselor de sânge. În plus, aceşti acizi previn apariţia bolilor cardiovasculare
    Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formă
  • proteine
  • vitamine
  • minerale (calciu, magneziu, fier şi potasiu)
  • enzime
  • fibre
  • antioxidanţi (vitamina E)
  • fitonutrienti
Beneficii pentru minte şi corp
Seminţele de cânepă:
  • combat stresul
  • au un indice glicemic scăzut şi tocmai de aceea sunt indicate persoanelor care suferă de diabet
  • sunt indicate gravidelor întrucât acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului
  • dacă vreţi să deveniţi vegetarieni, atunci semințele de cânepă vin în ajutorul vostru. Ele suplinesc aportul de proteine pe care îl aduce consumul de carne.
  • îmbunătăţesc tranzitul intestinal
  • reduc nivelul de colesterol
  • întăresc sistemul imunitar
Seminţele de cânepă – elimină stresul şi ne menţin în formăAstea sunt cele mai importante beneficii ale seminţelor de cânepă. Eu însă le consum cu regularitate (o dată la două zile, în jur de 20 de grame, la micul dejun, amestecate cu fulgi şi lapte) pentru sănătatea pielii. Datorită aportului mare de acizi graşi, seminţele de cânepă flexibilizează textura epidermei, regenerează celulele moarte, dar au şi proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene.
 Şi încă ceva foarte important: cânepa are singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei.
Cum se consumă
Vă recomand să consumaţi seminţele de cânepă la micul dejun sau la serviciu în pauza de masă, atunci când simţiţi nevoia să ciuguliţi ceva mai consistent. Sunt excelente de adăugat în forma lor clasică, dar şi tip pastă în salatele de fructe sau legume.
Obișnuiți să consumați semințe? Vă place gustul lor?


preluat: Bioaddict.ro

vineri, 31 mai 2013

Cânepa – cultura minune a lumii

Privită în cultură, cânepa nu este foarte impresionantă. O plantă înaltă, cu frunze dinţate pe margine, cu flori mici, verzui. Numai că ea este utilizabilă 100%!  România este singura ţară din Europa care cultivă cânepa pentru fuior, iar soiurile noastre sunt printre puţinele din lume care dau o fibră lungă. Nemţii, colaboratorii noştri externi, au denumit-o „fibra de aur“.




          

Din păcate înrudirea cu marijuana a făcut cultivarea cânepei în unele zone ale globului destul de dificilă.
Mai jos sunt câteva motive cheie pentru care cânepa ar trebui sa fie cultivată pe scară largă:


Creştere rapidă şi viguroasă: Cânepa creşte foarte repede şi poate fi cultivată în orice climat şi sistem agronomic.
Nu necesită pesticide şi ierbicide: Cânepa poate creşte fără (sau cu o cantitate foarte mică de) ierbicide, fungicide, pesticide sau biocide.
Necesită mai puţină apă decât bumbacul, fiind rezistentă la secetă, creşte şi fără irigaţie în timp ce 77% din culturile de bumbac sunt irigate.
Suprafaţă mică de cultivare. Producţia mare de fibră duce la o suprafaţă mai mică de cultivare faţă de alte culturi.
Suprimă buruienile: Cânepa este un supresor al creşterii buruienilor în mod natural prin viteza ei de creştere si prin frunzărişul des prin care blochează soarele astfel încât celelalte buruieni care sunt mai mici nu mai cresc, cânepa fiind ea însăşi o buruiană.
Îmbunătăţeşte structura solului: Datorită rădăcinilor lungi, cânepa reface solul cu nutrienţi şi azot şi ajută la prevenirea eroziunii solului, după recoltare orice reziduu acţionând într-un mod „eco-friendly”.
Cânepa produce oxigen: Cânepa produce la fel de mult oxigen, în timpul creşterii, cât dioxid de carbon se produce prin arderea aceleiaşi cantităţi de cânepă.
Curăţă după o poluare: Cânepa curăţă toxinele din pământ, procedeul numindu-se fitoremediere. Cel mai bun exemplu este faptul că s-a folosit cânepa pentru curăţarea elementelor radioactive din pământ în urma accidentului de la Cernobâl.

 
Produse obţinute din cânepă

Produsele obţinute din cânepă sunt 100% biodegradabile, reciclabile şi refolosibile. De asemenea, rapiditatea cu care creşte poate aduce beneficii din punctul de vedere al resurselor primare pentru produsul final.

Mai jos sunt câteva exemple de produse obţinute din cânepă care aduc beneficii asupra sănătăţii noastre şi asupra mediului inconjurător.
1. Uleiul din seminţe de cânepă: Este extras din seminţe crude de cânepă, are capacitate mare de hidratare, este un antiinflamator natural, este sursă de acid gamma-linoleic, protejează de razele UV şi poluare, bogat în antioxidanţi, bun în tratamente pentru păr, tratează eczeme şi psoriazisul. Nici o altă resursă alimentară nu oferă balanţa ideală (3:1) de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3 precum uleiul de cânepă.

Ulei de cânepă


2. Lapte din seminţe de cânepă: Toată lumea poate avea acces la impactul nutriţional al seminţelor de cânepă urmând aceşti paşi: se iau câteva seminţe organice de cânepă şi câteva migdale, se pun la înmuiat 24 de ore în apă plată, se scurg şi se clătesc după care se pun în blender cu puţină apă plată şi se strecoară. Acest lapte trebuie consumat proaspăt sau păstrat în frigider cel mult 48 de ore şi se poate combina cu fructe sau legume.
3. Folosirea hârtiei din cânepă ar reduce defrişările considerabil. Pentru fiecare 4 acri de păduri ce sunt necesari anual pentru a obţine hârtie, ar fi necesar numai un acru de cânepă pentru aceeaşi cantitate de hârtie. Hârtia din cânepă poate fi reciclată de 7-8 ori, comparativ cu hârtia clasică ce poate fi reciclată doar de 3 ori.
4. Hainele făcute din materiale textile obţinute din cânepă sunt fără reziduuri chimice care să afecteze sănătatea celor care le poartă, aşa cum au multe din celelalte materiale textile. Materialele textile din cânepă blochează razele soarelul (UV) mult mai eficient, chiar şi când sunt amestecate într-o proporţie de 50% cu alte fibre.


Țesătura de cânepă 
Deoarece cânepa poate creşte fără (sau cu o cantitate extrem de mică ) de ierbicide, fungicide, pesticide sau biocide, materialul textil rezultat este hipo-alergen şi nu irită. Ultimele studii indică faptul că ţesăturile din cânepă ucid staphylococii şi alte bacterii ce intră in contact cu ţesătura.
Pantofi de cânepă
Cânepa este mai rezistentă şi mai durabilă decât orice alt material textil, chiar şi decat inul, rezultatul fiind că materialele textile din cânepă au viaţa mai lungă decat orice alt material textil natural.
Cânepa nu numai că este rezistentă, dar işi păstreaza forma, “strângându-se” mai puţin decât celelalte materiale naturale. Acest lucru previne întinderea sau denaturarea ţesăturilor din cânepă folosite în tapiţerie, panouri demontabile, panouri acustice sau ca tapet după mai multe utilizări.
Ţesătura de cânepă rezistă şi chiar se îmbunătăţeşte în urma spălărilor repetate. Luciul natural şi calitatea de a reflecta lumina sunt îmbunătăţite prin spălare, ţesătura devenind mai fină cu fiecare spălare. Cânepa are, de asemenea, excelente proprietăţi „sol-eliberare”, deoarece un strat microscopic se îndepărtează de fiecare dată când este spălată, acest lucru eliminând impurităţi şi expunând o suprafaţă proaspătă. Într-adevăr, acest lucru înseamnă că ţesătura de cânepă îşi păstrează luciul său elegant de fiecare dată când se spală, că niciodată nu se închide la culoare şi că petele se îndepărtează mult mai uşor decât la alte materiale.
Rochie din ţesătura de cânepă
Deşi este cunoscută pentru durabilitate, confortul pe care îl oferă cânepa este la fel de important printre calităţile ei. Cum spuneam, cu cât este mai folosită cu atât calităţile ei sunt îmbunătăţite şi de aceea este recomandată pentru căptuşeli.

       Capacitatea mare de absorbţie a cânepii se datorează porozităţii mari şi are ca rezultat faptul că se usucă repede şi că materialul ”respiră”. Cânepa poate absorbi până la 20% din greutatea proprie şi totuşi la atingere să pară uscată (vs. poliester care are capacitatea maximă de absorbţie 6%). Acest aspect este important pentru ţesăturile care vin direct în contact cu pielea umană, cum este lenjeria de pat. Datorită porozităţii, ţesătura de cânepă este răcoroasă vara şi călduroasă iarna (de vină este aerul „prins” între fibre).

Ţesătura de cânepă Cavvas
Cânepa are o rezistenţă mare la UV, nu se degradează şi nu se decolorează atât de repede ca şi alte materiale naturale. Acest lucru este important în alegerea ţesăturii de cânepă ca şi material pentru draperii, de exemplu.
Fibrele de cânepă sunt foarte rezistente la putrezire şi la mucegai ceea ce a condus la utilizarea principală în accesorii marine: marea majoritate a sforilor, frânghiilor, velelor de bord, echipamentelor şi plaselor până la sfârşitul secolului 19 s-au făcut din cânepă.
În cele din urmă, orice produs din cânepă este complet biodegradabil şi uşor reciclabil.

grijirea ţesăturilor de cânepă

        ·   Se recomandă spălarea cu apă rece.
·   Nu se recomandă folosirea clorului şi a produselor pe bază de clor.
·   Se recomandă uscarea pe cale naturală, folosirea uscătorului putând cauza “intrarea la apă” şi şifonarea materialului.
·   Ţesătura 100% cânepă poate fi şifonabilă dar lăsarea peste noapte pe umeraş rezolvă problema dacă nu se poate călca cu fierul de călcat.
·   Țesatura de cânepă se poate curăţa “dry clean”.

Canepa - planta cu 1000 de intrebuintari

Canepa este printre primele plante care a fost procesata si folosita de oameni, in urma cu peste 12.000 de ani. 
Canepa este o varietate a cannabis-ului care este crescuta in special pentru fibre si seminte. Este una dintre plantele cu ritmul de crestere cel mai rapid din lume, in fiecare an obtinandu-se circa 20 de tone de produs uscat pe hectar. In plus, canepa este complet ecologica. 
Creste foarte dens, pe numeroase tipuri de sol si este rezistenta prin natura ei la majoritatea daunatorilor, deci in cultivarea sa nu sunt necesare pesticidele si ierbicidele.

Canepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se arunca, totul e valorificat. Ea ne poate oferi multe din materiile prime care sunt necesare functionarii societatii noastre. Printre ele se numara: alimente, haine, cosmetice,materiale de constructii, materiale plastice, hartie si lista poate continua. Toate derivatele din canepa sunt biodegradabile!

Printre numeroasele caracteristici ale fibrei de canepa se numara duritatea si durabilitatea ei superioara si rezistenta uimitoare la putrezire. In forma compozita canepa este de 2 ori mai puternica decat lemnul. 

Pe hectar de canepa se poate produce de 4 ori mai multa hartie decat pe un hectar de padure iar hartia rezultata este mai rezistenta si se poate recicla de mai multe ori decat cea obtinuta din lemn. Ca material textil este de 4 ori mai rezistenta si totodata mai catifelata ca bumbacul.

Plasticul rezultat din canepa este de cateva ori mai rezistent decat cel obtinut din compusi petrochimici, totodata fiind biodegradabil. Spre exemplu, in SUA peste 50% din cantitatea de combustibili fosili importata este utilizata in productia de mase plastice.

Orientandu-ne atentia spre canepa, promovand si cumparand produse din canepa, vom reduce foarte mult consumul de combustibili fosili, suprafata de paduri defrisate si in acealsi timp vom reduce gazele cu efect de sera responsabile pentru incalzirea globala!

Termoizolatie din fibre de canepa


"Cel mai bun material fabricat din materii prime regenerabile"- Potrivit Fundatiei de testare "Stiftung Warentest", Germania.
Termoizolatie naturala, din fibre de canepa, cu o densitate ridicata pentru a inmagazina de 2 ori mai multa caldura decat termoizolatiile de pe piata.
Izolatia din fibre naturale Thermo-Hanf garanteaza reglarea automata a umiditatii, si deci creeaza o ambianta climatica foarte placuta si sanatoasa in casa. Se monteaza foarte usor si rapid, nu irita pielea si se prelucreaza apropare fara praf.
Un material fonoizolant din fibre de canepa, folosit ca strat de baza pentru pachet flotant, si parchet laminat.
Datorita caracteristicilor naturale, contribuie la imbunatatirea climei, a mediului de viata si protejeaza materialele lemnoase de fluctuatiile de umiditate.
Absoarbe zgomotele si previne aparitia mucegaiului.
Un material de calitate, durabila si usor de montat. Proprietatile naturale ale fibrelor de canepa creeaza un mediu sanatos.
 Proprietati:
> Proprietati excelente de izolare termica;
> Proprietati de izolare fonica;
> Permeabila la vapori;
> Bilant CO2 pozitiv;
> Utilizare multipla;
> Disponibila in diferite formate si grosimi;
> Eficienta, usor de aplicat;
> Produs cu capacitate de difuzie, adica nu influenteaza cedarea umiditatii;
> Fabricat din ingrediente naturale;
> Rezistenta la foc;
> Rezistenta la mucegai si molii;
> Fara substante nocive pentru mediu;
> Fabricat in Germania;
> Un produs cu numeroase premii si calificative;


12 Argumente pentru Thermo-Hanf® Premium
  • „Cel mai bun material fabricat din materii prime regenerabile“ - Potrivit Fundatiei de testare „Stiftung Warentest“:
  • Recomandat de specialiştii din Comisia pentru Medicina Habitatului şi Igiena Construcţiilor din Germania
  • Bilant CO2 pozitiv = protejează clima
  • Declaratia completă a ingredientelor
  • Executie la dimensiunea comandată fără tarif suplimentar
  • Asigură o climă sănătoasă prin echilibrarea umiditătii din incăperi
  • Nota cea mai buna „0“ la testul de mucegai: fără mucegai!
  • Izolatie excelentă impotriva căldurii pe timp de vară
  • Montare simplă fără iritatii.
  • Fabricat utilizand 100% resurse de energie naturale
 

joi, 30 mai 2013

Afacere cu seminte

Oana Suciu - O afacere pe adresa dvs.: CANEPA

Oana Suciu - O afacere pe adresa dvs.: CANEPA

Directorul general al firmei "CANAH INTERNATIONAL" din Salonta, judetul Arad


"Este o planta minune, ce poate aduce profit, dar agricultorii romani nu mai sunt, din nefericire, interesati de cultivarea ei"


Printre nenorocirile aduse pe capul romanilor de neoliberalismul postdecembrist se afla si disparitia culturii si industriei canepei. Daca inainte de 1989, Romania avea 36 de topitorii de canepa si cultiva cu aceasta planta minune peste 40.000 de hectare, astazi nu cultiva mai mult de 200 de hectare. Lovitura mortala data acestei industrii a venit din partea parlamentului, in anul 2000, cand deputatii romani au gasit necesar sa se alinieze modei din Occident, votand legea 143, prin care canepa era declarata drog. In realitate, obedientii alesi ai neamului au facut o confuzie grava intre "cannabis indica", soiul care intr-adevar este cultivat pentru droguri, si "cannabis sativa", soiul cultivat in scop industrial. Diferenta dintre cele doua soiuri o constituie continutul de THC (Tetrahidrocanabinol) care, pentru cannabis sativa (admisa si in Romania, ca si in UE) este de pana la 0,2%. In cele din urma, ministerele implicate (Interne, Agricultura, Sanatate) au schimbat normele de aplicare a legii, permitand cultivarea canepei doar pe baza unei autorizatii emise de directiile agricole. Din pacate, reparatia a venit cam tarziu, cand aproape ca s-au pierdut soiurile romanesti de samanta. Cu toate acestea, un grup de tineri economisti si ingineri au gasit o cale de a reface, partial, o mare traditie: au construit o fabrica in care utilizeaza ca materie prima semintele de canepa. Asa a aparut, la Salonta, in cadrul unui proiect Sapard, cu concursul generos al primariei, CANAH INTERNATIONAL, o fabrica unica in UE, care a cucerit piata produselor bio. Economista Oana Suciu, director general, o sibianca educata in limba germana, ne spune povestea spectaculoasa a unui proiect nascut cu fonduri europene si idei romanesti, marcat de o seriozitate nemteasca.

"Singurul procesator integrat de seminte de canepa din Europa"

- Care este povestea primei fabrici de procesare a canepei din ultimele doua decenii?

- Povestea Canah (canah=canepa, in sanscrita) este una speciala, si a inceput de la ideea actionarului nostru, Dan Lazarescu, care stia de planta minune si de utilizarile multiple ale acesteia: textile, materiale de constructii, hartie, surse regenerabile de energie si, bineinteles, medicina alternativa si alimente cu valori nutritionale deosebite. Traditia de sute de ani a cultivarii canepei in Romania, trendul spre alimentatia naturala si "functionala" sunt alti doi factori care au dus la implementarea Canah. In anul 2005, aceste idei s-au concretizat intr-un studiu de fezabilitate facut de "Nova Institut" din Berlin. Posibilitatea de a accesa fonduri Sapard a fost argumentul final care a dus la concretizarea proiectului. Asa a luat nastere singurul procesator integrat de se-minte de canepa din Europa, care produce sub acelasi acoperis toate produsele derivate din aceste seminte, cu o capacitate de procesare de 1000 de tone pe an.

- Din anul 2000, canepa a fost alungata de pe ogoare si din gradini, ca o cultura ciumata, desi facea parte dintre plantele cultivate in mod traditional de romani. De ce aceasta nedreptate?

- Marginalizarea canepei nu a pornit de la noi. A fost o campanie initiata si sustinuta de marile industrii occidentale, inca din 1937. Termenul de marijuana a fost folosit pentru prima data de aceste corporatii, in cadrul primelor campanii impotriva canepei, pentru a crea confuzie intre varietati ale aceleiasi familii de plante, dar care nu au utilizari sau efecte similare. In prezent, fabrica noastra proceseaza doar seminte. De aceea, am cautat sa avem utilaje moderne de ultima generatie, si le-am gasit in Germania. Echipa Canah este formata din 15 persoane, zece sunt operatori in productie si cinci au sarcini de asigurarea calitatii, tehnologia de procesare, suport clienti, logistica, contabilitate.

- Merita canepa investitii atat de mari si o preocupare atat de sustinuta, intr-un context legislativ obtuz?

- Canepa este o planta minune. Investitia se justifica total, gratie cresterii continue, in ultimii 15 ani, a interesului consumatorilor pentru astfel de produse. Semintele de canepa contin trei categorii de nutrienti esentiali - acizii grasi Omega 3 si Omega 6, proteina vegetala completa - si fibre. Exista numeroase alte alimente care contin acesti nutrienti, insa canepa este cea in care acestia sunt in forma cea mai apropiata de organismul uman si, de aceea, biodisponibilitatea lor este cea mai ridicata. Concret, uleiul din seminte de canepa este cunoscut ca "uleiul perfect echilibrat al naturii", deoarece contine raportul ideal 3:1 de Omega 6 si Omega 3. Consumul regulat de ulei de canepa poate contribui la reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale, mentinand inima sanatoasa. Asociatiile care promoveaza cultivarea canepei in SUA pretind ca au gasit peste 20.000 de potentiale utilizari ale acestei plante.

"Achizitionarea materiei prime din productia nationala ne-ar oferi mult mai multe avantaje decat importul"

- Cum v-ati descurcat cu materia prima, tinand seama ca agricultorii romani n-o mai cultiva?

- Dupa o incercare esuata in 2007, cand sperasem sa avem 200 de hectare cultivate in zona, materia prima a ramas pentru noi calcaiul lui Ahile, deoarece asigurarea cantitatilor de seminte, pe masura cererii care este in continua crestere, devine din ce in ce mai dificila. Cum agricultorii romani nu mai sunt, din nefericire, interesati de aceasta planta, importam intreaga cantitate de seminte, in principal din China, dar si din Franta, Germania si Estonia. China este cel mai mare cultivator de canepa din lume, atat pentru samanta, cat si pentru tulpini, pentru fibra. In China, cultivarea semintei se face manual, zeci sau sute de mii de familii cultivand cate 1000-2000 de metri patrati fiecare, cu insamantare manuala, plivire manuala, recoltare manuala si uscare la soare. Samanta este certificata bio, coapta uniform, deosebit de bogata in principii benefice. O astfel de agricultura artizanala nu este, desigur, posibila in Romania. In schimb, posibilitatea achizitionarii materiei prime din productia noastra ne-ar oferi mult mai multe avantaje. Cultivarea canepei aduce profit. Soiul romanesc "Zenit", cu care am lucrat in 2007, este foarte echilibrat din punct de vedere al calitatilor nutritive si granulometrice, dar nu mai e de gasit. Ne-ar avantaja distantele reduse, relatiile directe intre cultivatori si noi, ca procesatori. Am avea posibilitatea coordonarii si optimizarii cantitatilor si calitatii soiurilor cultivate, astfel incat sa avem o situatie din care sa castige toata lumea.
Oana Suciu - O afacere pe adresa dvs.: CANEPA

- Cum ati reusit sa faceti fata lipsei de interes a autoritatilor?

- Ceea ce ne-a franat la inceput a fost lipsa legislatiei care sa reglementeze importul semintelor pentru procesare. Vechea legislatie a fost abrogata, dar asteptam adoptarea unei noi legi, in linie cu legislatia europeana. Cei care au mai mult de suferit decat noi sunt agricultorii. Deocamdata, in lipsa acestei legi, pentru importul semintelor din China lucram cu negustori din Germania si Olanda. O alta scapare este acordarea subventiilor europene doar cultivatorilor care valorifica tulpinile, nu si celor care cultiva canepa pentru samanta pe care ne-o vand noua. Aceasta situatie este absurda, din moment ce singurul procesator de canepa suntem noi, iar noi folosim exclusiv samanta! De ce nu se acorda subventii atat pentru tulpini, cat si pentru seminte? De ce ne obliga legislativul si guvernul sa importam, cand Romania are o traditie atat de indelungata in acest domeniu?

- Recent, Universitatea din Arad a organizat un simpozion dedicat canepei. Care au fost concluziile acestei intalniri, a ultimilor specialisti pe care-i mai avem?

- La intalnirea de la Arad au participat multiplicatori de seminte, cultivatori potentiali, fosti procesatori de fibre, actuali procesatori de seminte, viitori utilizatori care se ocupa cu constructia de case din "hemp crete" (ciment de canepa) si, foarte important, reprezentanti ai universitatii "Aurel Vlaicu", care cerceteaza utilizarile potentiale ale produselor derivate din canepa, in cadrul unui proiect european. Dintre cele mai incurajatoare concluzii am retinut ca, la nivel universitar si chiar politic, exista dorinta de a relansa cultura de canepa. Gratie cercetarilor de la Arad, Romania are sansa de a redeveni deschizatoare de drum in acest domeniu. Din pacate, toata lumea cerceteaza, experimenteaza si vorbeste mult, noi am fost singurii care au riscat si au investit sume mari de bani, pentru constructia unei fabrici si crearea unui brand de produse finite. In fine, cea mai grava problema pe care am discutat-o la simpozion este ca nu exista samanta certificata produsa in Romania, pentru culturi mari, de zeci, pana la sute de hectare. Cantitatile mici de samanta certificata sunt rezultatul lipsei de fonduri alocate institutelor de multiplicare (de stat). Exista, totusi, o speranta in mediul privat: firma de vinuri Jidvei a avut initiativa de a organiza un test de cultivare impreuna cu profesorul Gauca de la Secuieni (www.scada.ro), urmand ca in 2013 sa cultive canepa pe o suprafata de aproximativ 200 de hectare. Doar asa se va putea reface fondul de seminte romanesti.

"Pentru recolta anului 2012, oferim un pret de 1000 euro/tona, pentru samanta conventionala, si 1300 euro/tona, pentru samanta certificata ecologic"

- Sa presupunem ca diversi proprietari de pamant ar dori sa cultive canepa. Ce ajutor pot gasi la dumneavoastra?

- "Canah" ii poate ajuta prin incheierea unui contract pentru achizitionarea intregii recolte. Acest contract le este, in primul rand, necesar pentru obtinerea autorizatiei de cultivator si le asigura, totodata, un pret fix si un venit sigur inca dinaintea insamantarii. Pentru recolta anului 2012, oferim un pret de 1000 euro/tona pentru samanta conventionala si 1300 euro/tona pentru samanta certificata ecologic. Autorizatia de cultivator este necesara oricarui cultivator de canepa si se obtine de la directiile agricole locale.

- Ce sanse are Romania sa redevina "caneparul" Europei?

- Romania este deja "caneparul" Europei in ceea ce priveste procesarea semintelor, din punctul de vedere al modelului de business, al cantitatilor procesate si al cunostintelor si experientei dobandite in domeniu. Standardele inalte pe care le aplicam la "Canah" sunt certificate de TV Germania, prin acordarea ISO 22000 - cel mai inalt standard in managementul sigurantei alimentelor si in managementul calitatii.

preluat : Formula AS

sâmbătă, 25 mai 2013

Marijuana legala in Cehia, in scopuri terapeutice

Camera inferioara a Parlamentului ceh a autorizat, vineri, utilizarea in scopuri terapeutice a canabisului, consumul fiind conditionat totusi de eliberarea unei retete electronice pentru a impiedica abuzul.
Aceasta masura va permite folosirea canabisului medical pentru "pacienti care au nevoie si care il folosesc deja destul de des in contradictie cu legislatia in vigoare, din pacate", a afirmat unul dintre promoterii proiectului, Pavel Bem, medic si fost primar al Praga.

Conform acestuia, folosirea canabisului medical poate atenua simptomele unui numar mare de boli, printre care si cancerul, boala Parkinson, scleroza in placi, psoriasis si eczema atopica.

Textul, care va fi dezbatut curand in cadrul Senatului (camera superioara), a fost adoptat prin votul a 126 de deputati dintre cei 154 prezenti, in cadrul camerei inferioare cu 200 de locuri.

Noua lege va autoriza prin urmare cultivarea privata a canabisului numai dupa o perioada de tranzitie de 12 luni, timp in care substanta va fi importata.

Republica Ceha este una dintre statele europene cele mai liberale in ceea ce priveste canabisul. Persoanele care poseda pana la 15 grame de marijuana sau cresc pana la cinci plante nu risca decat o amenda
.

marți, 21 mai 2013

Bunica mananca o prajitura magica :))


De ce consumatorii de marijuana sunt mai slabi şi au un nivel mai bun al insulinei?

Consumul de marijuana este asociat cu o creştere semnificativă a aportului caloric. Cu toate acestea, în ciuda faptului că mănâncă mai mult (unele măsurători arată că ar fi vorba de 600 de calorii în plus pe zi), consumatorii de marijuana nu par să aibă probleme cu indicele de masă corporală. Mai mult, studiile au indicat că există o incidenţă mai mică a obezităţii în rândul utilizatorilor de marijuana.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nebraska, împreună cu specialiştii de la Harvard School of Public Health şi cei de la Beth Israel Deaconess Medical Center, au analizat informaţii prelevate de la un eşantion de peste 4.600 de adulţi. Aproape 12% dintre aceştia s-au declarat consumatori de marijuana, în timp ce alţi 42% au declarat că folosit drogul în trecut. Participanţilor li s-au prelevat probe de sânge pentru a li se măsura insulina à jeun (pe nemâncate), nivelurile de glucoză, rezistenţa la insulină şi nivelurile de colesterol. Totodată, specialiştii au măsurat circumferinţa taliei pentru fiecare subiect implicat în cercetare.
Rezultatele au indicat că utilizatorii de marijuana aveau circumferinţele taliilor mult mai mici decât subiecţii care nu consumaseră niciodată acest drog. Rezultatele au rămas la fel chiar şi după ce s-au luat în calcul şi alţi factori precum sexul, vârsta, consumul de tutun şi alcool şi nivelul de activitate fizică.
Mai mult, s-a observat că cei care consumă marijuana au un nivel mai mare de HDL („colesterol bun”). Diferenţele semnificative dintre cei care fumau marijuana şi cei care nu aveau acest obicei s-au observat la măsurarea insulinei . Astfel, consumatorii de canabis aveau un nivel al insulinei cu 16 procente mai redus, comparativ cu participanţii care nu fumau marijuana, în timp ce rezistenţa lor la insulină era şi ea cu 17% mai redusă.
Rezultate similare, dar ceva mai slabe, s-au observat şi în rândul subiecţilor care obişnuiseră să fumeze marijuana, dar care renunţaseră să mai facă asta în ultimele 30 de zile.
Deşi încă nu au descoperit procesul din spatele acestui fenomen, oamenii de ştiinţă susţin că rezultatele studiului sugerează că marijuana îmbunătăţeşte controlul insulinei, reglând greutatea corporală.
Sursa: The Atlantic

Studiul complet: "The Impact of Marijuana Use on Glucose, Insulin, and Insulin Resistance among US Adults," este publicat in : The American Journal of Medicine.

Plantaţie de marijuana descoperită într-un tunel din Roma

Garda Financiară din Italia a descoperit întâmplător, în urmă cu câteva zile, o enormă plantaţie de marijuana, având o valoare comercială de trei milioane de euro, într-un tunel dezafectat din Roma construit pe vremea lui Mussolini, informează AFP.


În timpul unei operaţiuni, agenţii care efectuau o patrulă au depistat o plantaţie de marijuana într-un tunel, în apropierea gării Casilina din Roma. "Percheziţia a permis depistarea unei zone de 4.000 de metri pătraţi în care erau sere pentru culturi de marijuana", se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare italiene.
Autorităţile au confiscat 340 de kilograme de marijuana, mai precis 340.000 de doze care au o valoare de piaţă de trei milioane de euro. Un italian în vârstă de 57 de ani a fost arestat.


preluat:http://citynews.ro/international/plantatie-de-marijuana-descoperita-intr-un-tunel-din-roma-217171

Wikipedia - despre Iarba / cannabis

Marijuana este un amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semințele și florile uscate ale cânepei indiene (Cannabis sativa indica) și are aspect de tutun verzui tăiat foarte fin. Fiecare tip de marihuana conține THC (tetrahidrocanabinol), principalele substanțe psihoactive ale acestor produse vegetale. Cu cât valoarea THC-ului este mai mare, cu atât mai puternice sunt efectele acestui ușor drog. Substanțele active din cannabis au o istorie îndelungată și plină de tradiție, ca medicamente. În țările Orientului și Americii latine, aceste substanțe sunt puternic răspândite și au indicații de consum medicale și mai ales sociale. Din aceași plantă provine și hașișul (engl. "pot", "shit"), care este rășina secretată de glandele situate la nivelul frunzelor de cânepă (Cannabis). Hașișul se comercializează în "bulgări" solizi sau plăci presate și se prezintă - în funcție de țara de origine - în nuanțe de culoare rosie, maron, verde sau negru. Hașișul și uleiul de hașiș sunt forme mai puternice de marihuana.
Experiențele pe animale au arătat că THC-ul atacă sistemul imunitar al organismului.

Efecte și stările psihice la om

Efectele substanțelor active din cannabis depind în mod decisiv de personalitatea și mediul social al consumatorului. Unii oameni nu simt nimic dacă fumează marijuana, iar alții se pot relaxa și pot avea un sentiment înălțător. Se descriu diferite faze ale stării tipice de euforie (engl. "cannabis high", "social high"). Printre efectele inițiale se numără adesea o stare de agitație, însoțită ocazional de stare de tensiune și anxietate, stări ce vor fi urmate în curând de o senzație plăcută de siguranță și ocrotire. Urmează stări introspective și echilibrate, de un calm deosebit. Alteori pot apărea oscilații ale stării de spirit, râsul nemotivat alternând cu tăcerea contemplativă. Este caracteristică intensificarea percepției mediului extern și intern. În cazul consumului în grup, aceste modificări pot determina o trăire mai intensă a relațiilor de grup. Pierderea aptitudinilor critice pe durata stării de stupoare poate duce la perceperea defectuoasă a realității obiective (efectul halucinogen). Consumatorul nu face față întotdeauna intensității trăirilor noi, ceea ce poate avea ca și consecință apariția unor stări de anxietate severă. Amețeala după cannabis nu are aceeași evoluție în toate cazurile, existând și stări euforice atipice. Uneori, consumul de cannabis poate simula, agrava sau declanșa psihoze schizofreniforme.
Marijuana nu provoacă dependență fizică. Dependența psihică de substanțele active din cannabis poate apărea în urma consumului îndelungat și depinde de doza utilizată, de regularitatea consumului, de organismul consumatorului etc. Aparent, nu există simptome de sevraj fizic pur după oprirea consumului. Există riscul de a dobândi dependență psihică în timp și prin consum regulat. Majoritatea consumatorilor iau hașiș sau marihuana aproximativ o dată sau de două ori pe săptămâna, de regulă într-un "peisaj social" în care, în trecut, ar fi fost obișnuit consumul de alcool. De obicei, această categorie de consumatori poate abandona consumul de cannabis fără a suferi de simptome de sevraj psihic. Crește însă numărul consumatorilor care fumează zilnic și a căror ritm de viață, sentiment de siguranță și stare generală este sensibil tulburată fără droguri. La astfel de consumatori, renunțarea după o lungă perioadă de abuz poate duce la neliniște, alterarea stării psihice și tulburări de somn.
Boli la care ajută marijuana: scleroza multiplă, MRSA, hipertensiunea arterială, incontinență urinară, tulburările gastro-intestinale, cancerul, durerea cronică, boala alzheimer, apneea de somn si multe altele.

preluat: http://ro.wikipedia.org/wiki/Marijuana

miercuri, 20 martie 2013

Explicatia , in congresul American , de ce trebuie legalizata iarba .

 Explicatia , in congresul American ,

 de ce trebuie legalizata iarba .

 Un fermier din Oregon ,care nu fuma tutun, si explica ca acesta din urma produce o foarte mare dependenta si ucide anual mii de oameni, nu consuma alcool si explica avariile create de acesta , prin accidentele rutiere si determinarea violentei domestice. 

In clipul de mai jos puteti vedea declaratia intreaga a unui congresman , si asteptam ca conducatorii nostrii sa observe realitatea si sa i-a masuri asemenea tarilor civilizate ...

>multumiri constitutiei din '91 pentru 

dreptul la libera exprimare! 

 

Congressmen Blumenauer Explains Why Marijuana Should Be Legal!

Germinarea semintelor de canabis in apa 100% succes.

Survoland internetul am descoperit diferite metode ale unor straini ( si pentru straini) de a germina semintele de canabis ... oricum avand in vedere legislatia actuala a tarii noastre nu recomandam  sa faceti asta acasa.

Tutorial: Germinating cannabis seeds in water cup (100% success rate)

 

luni, 4 martie 2013

Marijuana medicinala ar putea fi legalizata in Romania. Decizia ar putea ajuta mii de pacienti

Este vorba despre epilepsie, tumori canceroase si boli neurologice, in care studii oficiale au
 dovedit ca derivate din marijuana au efecte terapeutice.
Utilizarea cannabisului in tratamente este deja permisa in 8 tari europene,
 in Israel si in anumite state din America.(preluat: PRO TV)


German Politican Smokes Weed Live On TV

SI POLITICIENII FUMEAZA LIVE :))

Efectul Prajiturelelor :))

Intradevar putem observa cat de posedate pot fi personele dupa consumul de prajiturele imbunatatite"genetic... Reactiile de depresie, ura si paranoia plutesc in atmosfera...
URMARITI CU ATENTIE- "SOCANT" 
~weed cake efect~

Justin Bieber smokes weed :))